De meest gestelde vragen

We hebben de meest gestelde vragen opgedeeld in de volgende 2 categorieën:

Houten keukens

Olijfhout Tinello

Met welke houtsoorten werkt Tinello?

De meeste houten keukens van Tinello zijn gemaakt van eikenhout. Het voordeel van dit materiaal is dat het een harde (dus slijtvaste) houtsoort is die goed te bewerken is. Onze schilders kunnen de kleuren mooi bijsturen, het oppervlak uitborstelen, disselen en op andere manieren robuuster maken. Eikenhout heeft bovendien een echte houttekening, maar is niet druk of overheersend in een interieur.

Naast eikenhout gebruiken we ook andere “luxe” houtsoorten. Met name olijfhouten keukens zijn echte blikvangers. Het hout is alleen verkrijgbaar als boekfineer, omdat oude, kromme olijfbomen zeer weinig hout opleveren. De grilligste bomen leveren het mooist gevlamde hout op. Net gezaagd is het hout nog grijzig en na verloop van tijd ontwikkelt het zijn warme kleuren.

Hardstenen aanrecht

Wat zijn jullie ervaringen met Belgisch hardsteen?

Belgisch hardsteen is een mooi natuurlijk materiaal dat in veel verschillende afwerkingen verkrijgbaar is. Het brengt een landelijk en levendig element en combineert gemakkelijk met andere materialen. Het is wel een materiaal dat gemakkelijk vlekt en krast. In de loop der tijd krijgt het een mooi doorleefd uiterlijk met veel gebruikssporen. In onze showrooms is ook te zien wat voor effect dit kan hebben. Daarnaast hebben we ook mooie, duurzame alternatieven voor Belgisch hardsteen.

Massief hout keuken

Massief hout, trekt dat niet krom?

Simpel gezegd: hout werkt. Als de lucht vochtiger wordt, zet het uit en als de lucht droger wordt, krimpt het weer. Hoe dit precies verloopt, is afhankelijk van de houtsoort en de wijze waarop het hout gezaagd is. Tinello gebruikt voor massief houten keukens altijd kwartiers gezaagd eikenhout. Dit trekt niet krom, maar het werkt wel en hier houden we bij het ontwerpen ook rekening mee.

Houten keuken eiland met beton

Kan een houten keuken op een houten vloer?

Dit is allereerst een kwestie van smaak, maar vervolgens is het vooral een kwestie van de materialen op elkaar afstemmen (dat geldt niet alleen voor houten keukens). Een stevig contrast of perfecte aansluiting zijn allebei mogelijk. Natuurlijk kunt u ook door middel van een plint zorgen voor wat afstand tussen de vloer en de keuken.

Een recente trend is de keuze voor een tegelvloer rondom het kookeiland. Klik hier voor een voorbeeld waarbij tegels en visgraatparket bij elkaar aansluiten. Klik hier voor een keuken op een houten vloer waarin Portugese cementtegels een leuk contrast geven achter het kookeiland.

Eerst de mogelijkheden bekijken?

Vraag kosteloos het Tinello inspiratiemagazine aan!
Meer dan 90 pagina´s keuken-, woon- en interieurinspiratie is het een bron van inspiratie voor uw nieuwe keuken.

Tinello magazine aanvragen

Aanrechtbladen

Composiet arduin

Wat is nu echt een zorgeloos aanrechtblad?

Onze ervaring is dat granieten en composieten keukenbladen er ook na langdurig en intensief gebruik prima bij liggen, maar veel klanten zijn ook erg tevreden over andere materialen. Het ligt er tenslotte ook erg aan wat u van een aanrecht verwacht. Daarom besteden we ook altijd veel aandacht aan goede voorlichting over uw aanrechtblad.

Hardstenen aanrecht

Wat zijn jullie ervaringen met Belgisch hardsteen?

Belgisch hardsteen is een mooi natuurlijk materiaal dat in veel verschillende afwerkingen verkrijgbaar is. Het brengt een landelijk en levendig element en combineert gemakkelijk met andere materialen. Het is wel een materiaal dat gemakkelijk vlekt en krast. In de loop der tijd krijgt het een mooi doorleefd uiterlijk met veel gebruikssporen. In onze showrooms is ook te zien wat voor effect dit kan hebben. Daarnaast hebben we ook mooie, duurzame alternatieven voor Belgisch hardsteen.

Composiet aanrecht

Wat is composiet eigenlijk?

Composiet is een materiaal dat wordt samengesteld uit kunsthars, kwartszand en pigmenten die onder hoge druk en hoge temperatuur worden samengeperst. Het resultaat is een zeer gebruiksvriendelijk keukenblad dat ongevoelig is voor vlekken en krassen. Composiet is bovendien verkrijgbaar in zeer veel kleuren: het is een perfect alternatief voor kwetsbaar natuursteen. De prijs is afhankelijk van de kleur die u kiest, maar vaak zijn lichtere kleuren wat kostbaarder.

Houten aanrecht

Welk aanrecht past het best bij mijn keuken?

De keuze begint vaak bij ofwel de praktische ofwel de uiterlijke kant van het werkblad. In het eerste geval draait het om gevoeligheid voor krassen en vlekken en zeker ook om de prijs van een blad. Graniet en composiet passen vaak goed in dit plaatje.

Het andere scenario begint meestal met verliefd worden op een blad omdat het zo mooi is. Natuurlijk bespreken we ook dan de praktische eigenschappen van het materiaal en we adviseren vaak om persoonlijk een blad uit te zoeken bij onze steenhouwer. Dat is uw garantie van een uniek, eigen aanrechtblad.

Tot slot: in onze showroom kunt u monsters van verschillende materialen met elkaar vergelijken, maar laat u zich hierdoor niet afleiden. Uiteindelijk gaat het bij u thuis, in uw keuken om de combinatie met de materialen die u daar gebruikt.

Composiet beton

Hoe groot kan een aanrecht zijn?

Eigenlijk is er geen beperking aan de maximale maat van een aanrecht, maar werkbladen die langer zijn dan 300 cm of breder dan 150 cm worden in delen geleverd. De naden worden netjes afgewerkt met een epoxylijm in de kleur van het blad en de plaats van de naden wordt ook meegenomen in het ontwerp. Bij aanrechtbladen met een sterke tekening worden bladdelen in boekvorm gelegd om de tekening mooi te laten uitkomen.

Marmeren aanrecht

Is een aanrecht van natuursteen erg kwetsbaar?

Er zijn allerlei verschillende soorten natuursteen die ook zeer verschillende eigenschappen hebben. Dit zijn de steensoorten die het meest gebruikt worden in keukens:

Marmer
Marmers zijn er in allerlei kleuren en tekeningen. Marmers bestaan hoofdzakelijk uit kalk en zijn daardoor gevoelig voor krassen en zuren. De prijzen van marmers variëren sterk.

Graniet
Graniet is een vulkanisch gesteente dat veelal donker en regelmatig van kleur is. Het is erg hard en daardoor uitstekend geschikt als keukenblad. De prijs van graniet is afhankelijk van de kleur en afwerking.

Arduin
Deze steensoort is ook bekend als (Belgisch) hardsteen of blauwsteen. Het is een prachtige, subtiele steensoort met mooie tekening en kleine ingesloten fossielen. Arduin bestaat grotendeels uit kalk en is daardoor gevoelig voor vlekken en krassen: het is echt een materiaal dat een doorleefd karakter krijgt. Het is bovendien één van de voordeligere aanrechtmaterialen.

Roestvrijstalen aanrecht

Komen er snel krassen op een roestvrijstalen aanrecht?

Daar kunnen we kort over zijn: absoluut. Roestvrijstaal is niet erg hard, maar wel erg taai. Daardoor krast het snel en kan het ook deuken oplopen. Het krijgt in de loop der tijd een doorleefd uiterlijk, een beetje als een echte horeca-keuken. Groot voordeel is wel dat het erg hygiënisch blijft en niet gevoelig is voor chemicaliën of hitte. Het heeft bovendien een heel kenmerkend uiterlijk.

Houten keuken overschilderen

Kan je houten keukens overschilderen?

Ja, dat kan absoluut. Het gebeurt niet erg vaak, maar als u bent uitgekeken op de kleur van uw keuken dan is het prima mogelijk om hem over te schilderen. Het schilderen van een keuken is wel een flinke klus, maar het is gelukkig ook mogelijk om onze schilders hiervoor in te zetten.

Voor meer informatie over de mogelijkheden om uw houten Tinello-keuken over te schilderen neemt u het best contact op met onze service-afdeling.

Houten werkblad

Maken jullie ook keukens met houten aanrechten?

Houten aanrechtbladen gebruiken we met name als accenten in de keuken. Soms als barblad op een kookeiland, soms als werkblad in een nis of in een coffee corner. In keukenontwerpen die op hout gebaseerd zijn, is het aanrecht vaak een contrasterend materiaal. Onze houten keukens hebben dan ook vaak natuurstenen of composieten bladen. Daarmee komen het aanrecht en het hout meer tot hun recht.

Terrazzo aanrecht

Welk aanrecht past bij mijn jaren dertig woning?

Deze keuze ligt vooral aan de stijl van de keuken. Bij een nostalgische keuken is een blad van terrazzo of granito de authentieke optie. Dit is in wezen een sierbeton: mooi ambachtelijk gemaakt en perfect op zijn plek in een klassiek tijdloze keuken.

Kiest u voor een keukenontwerp dat juist wat meer contrast heeft met de stijl van de woning, dan volgt daaruit ook haast automatisch de keuze voor het werkblad.

Betonnen aanrecht

Wat zijn de voor- en nadelen van beton?

Het grote verschil tussen beton en andere keukenbladmaterialen is dat betonnen bladen speciaal voor elk project gestort worden in een unieke mal. Dit is een arbeidsintensief en kostbaar proces, maar het betekent ook dat elk blad uniek is en het is ook mogelijk om grote aanrechten te maken zonder naden.

Beton is, wellicht verrassend, een kwetsbaar materiaal dat gemakkelijk krassen en vlekken oploopt, maar ergens past dat ook wel bij een rauw, industrieel product.

Eerst de mogelijkheden bekijken?

Vraag kosteloos het Tinello inspiratiemagazine aan!
Meer dan 90 pagina´s keuken-, woon- en interieurinspiratie is het een bron van inspiratie voor uw nieuwe keuken.

Tinello magazine aanvragen

Back To Top