Opvallend olijfhout en stoere designaccenten

Stoer karakter

Voor hun nieuwe keuken hadden de bewoners veel ruimte voorzien en die ruimte wilden ze optimaal benutten. Een standaardkeuken stond niet in hun planning en dus trokken ze richting Tinello Keuken & Interieur voor een droomkeuken op maat. Stefan Eveleens, die de bewoners bij hun keuzes begeleidde, vertelt: “Wat er letterlijk tussenuit springt, zijn de designaccenten aan de zijkanten van het spoelgedeelte en het eiland. Die zorgen voor een stoer karakter. Eveneens bijzonder: zitplaatsen aan beide zijden van het eiland. Een nadrukkelijke wens van de bewoners, en de ruimte liet dat ook toe. Zelfs wanneer gasten zitten, is er nog meer dan voldoende circulatieruimte.”

Chique tekening

Naast de vormgeving wijken ook de materialen af van de platgetreden paden. Zo viel de keuze voor de fronten van de kasten op olijfhout. “Een houtsoort met een mooie, uitgesproken nerftekening”, verduidelijkt Stefan. “Op de hoge wandkasten hebben we het hout verticaal geplaatst, op de onderkasten horizontaal. Bij het spoelgedeelte zorgt dat ervoor dat de grote lengte nog extra benadrukt wordt.” Om geen overdaad aan hout te creëren, werd het gecombineerd met donkere elementen, zoals de vloer, de pilaren, de apparatuur, de greeplijsten en – last but not least – de werkbladen van Nero Zimbabwe. “Erg leuk vind ik het ook dat het werkblad van het spoelgedeelte gewoon doorloopt in de vensterbank en in de spatplinten. Geen enkel detail werd over het hoofd gezien.”

Identitykit

  • Kasten en grepen: toplaag van olijfhout, greeploze kasten met uitzondering de deuren van koelkast en vriezer
  • Werkbladen: graniet Nero Zimbabwe, opgedikt tot 6 cm
  • Kranen: 2 klassieke kranen, 1 losse Quooker
  • Apparatuur: oven, combistoomoven, magnetron en vaatwasser van Miele, koelkast en vriezer van Liebherr, inductiekookplaat en gasbrander van Atag, afzuigkap van Novy
Back To Top