Karakteristieke boerderij

Stijlvol genieten

Deze karakteristieke boerderij is door de bewoners volledig in originele staat gerestaureerd. Vorig jaar kreeg de achterzijde een landelijk moderne aanbouw inclusief een eigentijdse keuken met een werkeiland van ruim zes meter breed.

Het interieur van de authentieke boerderij is klassiek, inclusief een keuken met paneeldeuren. Aan de achterkant van de hoeve is een moderne uitbouw gerealiseerd waarin de bewoners onder meer een extra keuken wensten, in stijl met de nieuwe aanbouw. “Al zoekende op internet zijn ze bij ons terecht gekomen”, vertelt Martin de Winter, directeur van Tinello Keukens Hilversum. Aan de hand van de gesprekken met de bewoners ontstond dit ontwerp: een eigentijdse keuken met landelijke en moderne elementen en als blikvanger het ruim zes meter lange werkeiland.

Afzuigkamp in lamp

De bewoners wilden tijdens het koken en spoelen graag genieten van het fantastische uitzicht dat ze hebben aan de achterkant van hun huis: weilanden zo ver je kunt kijken. “We hebben het werkeiland zo ontworpen dat je aan de ene kunt koken en bereiden en aan de andere kant kunnen acht personen aanschuiven voor een goed glas wijn of een lekker diner. Want de vrouw des huizes kookt graag en het liefst met verse groentes uit eigen tuin.” Het authentieke in de aanbouw zit hem onder meer in de eikenhouten balken. “Er is gekozen voor een Wave afzuigsysteem in de vorm van leren lampen, één daarvan doet dienst als afzuigkap, de andere daadwerkelijk als lamp.” Door ze met een eenvoudige stalen draad aan het plafond te bevestigen, blijft het zicht op de fraaie balken behouden.”

Zomer- en winterhuis

Eigenlijk is de boerderij opgedeeld in een zomer- en winterhuis. “In de winter wordt er gewoond en gekookt in de oorspronkelijke woning, in de zomer nemen de bewoners de moderne aanbouw in gebruik. In de fraaie keuken hebben ze de beschikking over het langste werkeiland dat wij ooit hebben gemaakt. Zowel de bewoners als wij zijn super blij met het resultaat.”

Back To Top