Olijfhout keuken voor een warme uitstraling

Tinello gebruikt authentiek Italiaans olijfhout voor hun keukens. Het massieve hout is niet geschikt voor meubels, aangezien de olijfbomen te kort zijn, maar het leent zich perfect voor een olijfhout keuken! Het olijfhout wordt verwerkt tot fineer, de bijzondere en decoratieve structuur van olijfhout blijft hierdoor behouden. Vaak wordt het gecombineerd met wit of zwart om de keuken zo een warme en tegelijkertijd moderne uitstraling te geven.

De kenmerken van olijfhout

Naast het mooie karakter van een olijfhout keuken, zijn er nog meer pluspunten:

  • Een fijne eigenschap van dit materiaal is dat het olijfhout beschermd wordt door het te schilderen met matte blanke lak ,waardoor etensresten of vloeistoffen zoals waterspetters niet in het hout trekken. De lak houdt dit namelijk tegen.
  • Een olijfhout keuken is slijtvast en gaat heel lang mee. Het is namelijk een van de hardste houtsoorten ter wereld en het is dus zeer stevig.
  • Olijfhout is een duurzaam materiaal waarmee u bijdraagt aan het milieu.
  • De vorm en tekening van de olijfboom blijven behouden, waardoor u een exclusief pronkstuk in huis haalt. Een aanrader voor als u echt iets unieks wil!

We kunnen u in onze showrooms in Kaatsheuvel en Hilversum diverse voorbeelden laten zien. Maak dus snel een afspraak met een van de adviseurs of kom vrijblijvend langs bij Tinello.

Een olijfhouten keuken leeft!

Omdat olijfhout zonder twijfel een uniek eindresultaat oplevert, zeggen wij geregeld: ‘hout leeft’. U bent dus zeker van een unieke keuken in uw huis! Als u kiest voor een olijfhout keuken is er vanzelfsprekend nog een enorme vrijheid voor wat betreft de afwerking, indeling en keuze van apparaten. In onze showrooms nemen we uitgebreid de tijd om alle opties met u door te nemen. Onze adviseurs zijn inmiddels experts in keuzestress! Daarnaast zien we vaak mogelijkheden waar u waarschijnlijk nog niet aan gedacht had. Bijvoorbeeld: meestal leggen klanten de focus op voldoende kast- en laderuimte. Maar een andere mogelijkheid is het plaatsen van wandkasten bij uw olijfhout keuken. Deze kasten worden aan de muur gemonteerd en nemen dus geen vloeroppervlakte in. Heel handig, want kastruimte heeft u nooit genoeg! Een andere tip: houd rekening met links- of rechtshandigen, met name met het oog op de persoon die het meest in de keuken te vinden is. Dit vanwege de draairichting van de keukendeuren. Ontdek het zelf, bij Tinello denken we aan alles!

Het inspiratiemagazine

Een mooie keuken begint voor Tinello altijd met een goed idee. Ons magazine is met meer dan 90 pagina´s keuken-, woon- en interieurinspiratie dan ook een bron van inspiratie voor een keuken die perfect bij u past.

Vraag het magazine aan

Back To Top