Cottage keuken zoals in Engelse landhuizen

De landhuizen op het Engelse platteland worden ook wel ‘cottages’ genoemd. In deze landhuizen is de cottage keuken natuurlijk een onmisbaar element, met zijn karakteristieke, houten uitvoering. Sowieso blijft de houten keuken populair en zeker in landelijke huizen speelt dit materiaal een hoofdrol. Zo worden de vloeren vaak in hout uitgevoerd, meestal doorgetrokken door het hele huis, dus ook in de keuken. Een vloer met een visgraatmotief is kenmerkend voor de keuken in cottage stijl. De vloer kun je geheel naar wens laten afwerken, van strak in de lak tot een verweerde look om voor een authentieke uitstraling te zorgen. Gaat uw voorkeur uit naar tegels? Dan zit u met de combinatie zwart-wit altijd goed. Denk daarbij tevens aan de tegeltjes achter het fornuis en onder de grote schouw.

Keuken in sfeervolle cottage stijl

Een keuken in cottage stijl heeft vrijwel altijd dichte kastjes afgewisseld met glazen deurtjes, om bijvoorbeeld uw klassieke servies en glazen in op te bergen. Voor wat betreft het werkblad, tonen we onze klanten in eerste instantie altijd twee opties: een werkblad van marmer en een werkblad van hout. Meestal wordt er voor hout gekozen om de keuken zijn cottage stijl nog extra te benadrukken. U kunt met accessoires en meubelen de stijl van uw cottage keuken verder accentueren. Kies voor zachte tinten, zoals pastel en lichtbruin. Laat dit terugkomen in een mooie Engelse hanglamp boven de eettafel, het tafellinnen of een fleurig behang. Hierdoor krijgt de keuken een sprookjesachtig karakter, met een knipoog naar het leven op het platteland in Engeland.

Eerst de mogelijkheden bekijken?

Vraag kosteloos het Tinello inspiratiemagazine aan!
Meer dan 90 pagina´s keuken-, woon- en interieurinspiratie is het een bron van inspiratie voor uw nieuwe keuken.

Tinello magazine aanvragen

De sfeer van de cottage keuken

Bij Tinello maken we keukens op maat – dat maakt Tinello zo bijzonder – en dit geldt natuurlijk ook voor de cottage keuken. Onze vaklieden hebben vele jaren ervaring en weten als geen ander de typische Engelse elementen op deskundige manier in uw keuken te verwerken. Om de sfeer nog meer te benadrukken, kunt u zelf aan de slag gaan met accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rieten manden, gezellige kaarsjes met kandelaars in pasteltinten, een paar planten en een grote schaal van porselein voor het fruit. Zo haalt u de echte sfeer van het Engelse buitenleven in huis! In de showrooms hebben onze stylisten alvast een aantal prachtige opstellingen ter inspiratie gerealiseerd. Kom een keer langs in Kaatsheuvel of Hilversum om een goede indruk te krijgen van de mogelijkheden. Als u een afspraak maakt, reserveren we tijd voor een uitgebreide rondleiding en persoonlijk advies. Tot ziens!

Back To Top